INFO en SHOOTS

Info die je moet weten voor het aanmelden van een shoot!


Aan de hand van een aantal vragen die ik van jullie kreeg probeer ik duidelijk te maken hoe een shoot tot stand komt.


Wat is het belangrijkste dat ik moet weten om een shoot te  laten doorgaan of om af te spreken?


Heel eenvoudig, je MOET 18 jaar zijn of als je minderjarig bent wil ik één of beide ouders ontmoeten zodat zij van alles op de hoogte zijn en dit zonder uitzondering! Wettelijk mag er NIEMAND foto's van u nemen zonder toestemming van je ouders als je minderjarig bent!


Ik zou graag eens een fotoshoot doen pas ik daarvoor wel?

Iedereen heeft wel iets speciaals, een andere look of uitstraling, ogen enz. Dus JA waarom zou het niet gaan dus hoef je niet te denken ik gelijk niet op die ander van op je foto's. Integendeel, anders kan ook mooi zijn!


Hoe zit het met de kledij en locaties?

Kledij word besproken op een ander deel van deze site, zeker eens checken! Locaties worden NOOIT op voorhand gegeven omdat ik mijn plaatsen rustig wil houden. Na jaren heb ik verschillende locaties en deze zijn tot heden nog altijd rustig en niet druk bezocht. Dit geeft ook rust aan u of modellen die mee zijn. Er word teveel gezocht naar locaties om mooie foto's te maken en al genoeg gekopieerd. Bij bevestiging van de shoot word alles op tijd medegedeeld.


Mag er iemand meekomen naar een shoot?

JAZEKER, ik heb geen geheimen maar ik wil hier toch iets over kwijt. Nu het is altijd zo dat een dame of vrouw zich anders gedraagt als de man of partner erbij is. Hoe komt dit? Wel ik denk dat men de partner niet wil kwetsen of het idee heeft te ver willen gaan zodat ze niet jaloers worden. Nu is het ook zo dat als er een vriendin meekomt die ook op de foto wil het wel soms hele mooie resultaten opleverd. Er is toch ergens wel een soort van competitie tussen de 2, zeker ook omdat ze zich meer op hun gemak voelen en misschien veel minder denken om iemand te kwetsen of jaloers te maken. Ik hou ook ALTIJD mijn foto's deftig en wil het ook zo houden. Toch zit er soms meer speelsheid in als er een vriendin mee is dan als de partner erop staat te kijken. Ik denk wel dat je je dat ook zelf kan inbeelden.

Extra mensen meebrengen naar een shoot om er zomaar bij te zijn is iets waar ik niet voor te vinden ben, let wel, één van de ouders mag wel ALTIJD meekomen, maar geen vrienden of gezelschap... Ik wil mijn concentreren op het model en niet op de randpersonen.


Hoe gebeurd een shoot of hoe ga je tewerkt?

Ik probeer een zo sociaal mogelijk contact te hebben met het model zelf omdat het meer rust geeft en zo het model wat meer vertrouwen krijgt. Nu hoor ik ook af en toe eens van mensen dat ik het wel plezant hou en zeker niet stijf ben. Ik hoop dat mijn foto's bij mensen een goed gevoel opwekken en hen doen meelachen als het ook zo op de foto staat en ik hoor dat dit lukt als je naar mijn foto's kijkt. Dit is heel eenvoudig omdat ik wil dat de modellen en ikzelf mij ook zo voelen bij de shoot. Dit straal je altijd over op de foto's en dat wil ik vastleggen.


Nog iets waar ik zeker moet letten voor een shoot? Make-up? Haar? Nagels?

Ja misschien wel! Ik vraag om ook eens na te denken over Make-up, haren en zelfs je nagels... Weet goed hoe je eruitziet is hoe je eruit ziet op foto! Verzorg aub de nagels als je hand bij je gezicht komt op de foto zie je dat... Haren en Make-up zelf voorzien aub want als ik het moet doen is het zeker niet voor op foto... maar besteed zeker aandacht aan uzelf! Het maakt de foto's alleen maar mooier! Een vaste visagiste werk ik niet mee maar kan wel voor gezorgt worden maar dan wel op de rekening van het model.


Wat kost een shoot bij u?

Wel, geloof het of niet, mijn shoots zijn gratis! Omdat het mijn hobby en passie is en ik in al die jaren nog nooit geld gevraagd heb voor mijn shoots wil ik het zo houden. Wanneer je shoots begint te doen voor geld speelt de passie en het gevoel van vrijheid niet meer mee... enja geld maakt het gemakkelijker om materiaal te kopen, das waar, maar ik wil geen shoots meer doen tegen mijn goesting of vrijheid opofferen als ik iets anders wil doen. Nu beslis ik nog altijd zelf met wie en wat ik wil doen van shoots in mijn vrije tijd.


Kijk gerust verder in optie's voor meer info over "regels voor een shoot", "Keuze shoots", "Afwerking foto's"  en oa info over kledij...